Bogdan Angheluta

politica si marketing politic

România după alegeri. PSD şi dezertorii

PD a câştigat alegerile, PSD a câştigat ceva procente, PLD şi-a câştigat locul în primul eşalon politic, PNL a mai câştigat ceva timp în lupta cu forţele malefice care vor să-l dea jos pe Tăriceanu.
Asta pe de-o parte.

PD a pierdut însă din încrederea pe care electoratul o avea, PSD e pe cale să-şi piardă conducerea, PLD pierde din apropierea imagologică faţă de Băsescu, PNL îşi pierde din electorat.
Asta pe de-altă parte.


Paradoxal, toţi au câştigat şi toţi au pierdut. Cei mari, bineînţeles. La cei mici e evident. Au pierdut toţi. Şi dacă nu erau mici înainte de alegeri, s-au micşorat odată cu rezultatele.

PRM a primit lovitura de graţie. Şansele ca discursul cu tentă apocaliptică al lui Vadim să mai prindă la cineva sunt mici.

PC (DanVoiculescu, adică) a primit şi el o palmă groasă peste ceafă. Nu te vrea poporul, d-le Voiculescu. Asta e. Se mai întâmplă.

Se vehiculează ideea unei dezertări masive din PSD. Mie, personal, mi se pare prost ales termenul. E adevărat, sunt şanse mari ca partidul să se rupă în două - pe de-o parte oamenii lui Iliescu şi pe de-altă parte oamenii lui Geoană. Care-or mai fi şi ăia. Dar nu e vorba de dezertare. E vorba de neputinţa celui mai mare partid din România de a obţine o percepţie pozitivă din partea electoratului. E vorba de neputinţa celui mai mare partid din România de a convinge electoratul că e un partid de opoziţie, şi nu un partid care dă susţinerea cui e în conflict cu Băsescu. E vorba de incapacitatea celui mai mare partid din România de a depăşi 25 %.

Dezertare? Nu cred. Doar nevoia de schimbare.

0 comments:

Ecohelp.ro

Ecohelp.ro
Ecohelp.ro

bogdan angheluta

Tag-uri

Blogumulus by Roy Tanck and Amanda Fazani