Bogdan Angheluta

politica si marketing politic

Criza politica si multe puncte de vedere

Criza politica, criza economica si alte multe neamuri de criza - un cuvant care umpla stirile de saptamani bune. Plecand de la criza economica, criza ce nu putea sa ocoleasca Romania nici daca aveam cinci Guverne care sa lucreze simultan, presa a inceput o adevarata campanie impotriva tuturor celor care se arata cat de cat optimisti in legatura cu o presupusa iesire a noastra din starea acuta de regres economic.

Oricine vede o redresare a economiei e fie demagog, fie nebun. In aceste conditii, starea de spirit a societatii nu poate merge decat intr-o singura directie. Aproape doua treimi dintre romani cred ca tara noastra se indreapta intr-o directie gresita. Intrebare: daca toti formatorii de opinie fac previziuni apocaliptice, cum am putea sa vedem o directie altfel decat gresita?

Peste problemele financiare si de natura monetara, a aparut ca o cireasa de pe tort si criza politica declansata de neintelegerile dintre Boc si Geoana. Sau dintre Basescu si Geoana, e mai putin important. Asa-zisa opozitie a inceput sa arunce cu mere stricate intr-un Guvern din care, pana in urma cu 2 saptamani, facea si ea parte.

Liberalii, in spiritul socialo-economico-politic unic pe care il manifesta din 2008 incoace, au venit cu o solutia menita sa ii impace pe toti si care sa nu produca dezgust (ca mai toate solutiile inventive de pana acum): Klauss Johannis.

Presedintele Basescu reactioneaza prompt, fara sa ia in considerare o majoritate chinuita dar indreptatita sa propuna un nou premier: il scoate din valiza pe Lucian Croitoru, un distins economist dar fara o intelegere prea exacta a fenomenului politic.

Liberalii o tin pe-a lor, social-democratii refuza principial orice idee venita de la Cotroceni iar UDMR isi face deja celebrele calcule politicianiste, poate-poate pun si ei mana pe vreun minister. Cat despre PD-L, reactia cred ca e mai mult decat evidenta si nu mai trebuie comentata.

Ce va iesi din acest nou ghiveci pre-electoral vom afla in curand, pentru ca stimabilul domn Croitoru nu are prea mult timp la dispozitie ca sa invete arta compromisului. Daca in zece zile nu aduna destui sustinatori din opozitie, poate sa se intoarca linistit la calculul cursului valutar.

Sa asteptam si miscarea Presedintelui. In PD-L mai sunt multi cu ambitii de premier, asa ca are de unde alege. Iar cum anticipate putem avea doar in decembrie, distractia continua. Din pacate, distractia e doar a lor.

2 comments:

botesteanu said...

pff

bogdan.angheluta said...

vazand ca esti de alta parere, astept cu interes parerea ta.

Ecohelp.ro

Ecohelp.ro
Ecohelp.ro

bogdan angheluta

Tag-uri

Blogumulus by Roy Tanck and Amanda Fazani