Bogdan Angheluta

politica si marketing politic

PD, PLD, PDL si alte neamuri de liberali si democrati

Fuziunea democratilor si a liberal-democratilor a vrut sa intre in categoria "evenimente neasteptate". Nici pe departe, pentru ca toata lumea era pregatita pentru anuntul de contopire a suporterilor lui Basescu. Problema este insa de ce s-a decis ca doua partide, care au insumat 36-37 % din voturi la europarlamentare, sa se contopeasca intr-un singur partid care nu va trece probabil de 31-32 % ? Pentru ca sunt convins ca liderii celor doua partide au facut niste calcule minime care sa le arate ca voturile nu se aduna, ci se calculeaza dupa un algoritm bazat pe voturi negative si pe voturi pozitive.
Care sa fi fost, totusi, rolul d-lui Traian Basescu in aceasta ecuatie? Probabil ca domnia sa a simtit ca a venit in sfarsit momentul ca dreapta axei ideologice sa puna piciorul in prag si sa se coaguleze intr-o singura formatiune puternica.
Sau poate ca problema trebuie privita si dintr-o alta perspectiva. Si ma refer aici la alegeri locale pe sistem electoral cu scrutin in circumscriptii uninominale. Pe aceasta tema cred ca ar trebui sa ne concentram putin atentia.

0 comments:

Ecohelp.ro

Ecohelp.ro
Ecohelp.ro

bogdan angheluta

Tag-uri

Blogumulus by Roy Tanck and Amanda Fazani