Bogdan Angheluta

politica si marketing politic

Olteanu si americanii

Foarte pe scurt.

Are si Bogdan Olteanu dreptate. Nu sunt americanii "tata lor" ca sa ne tot dea noua lectii. Avem un sistem politic si un sistem judiciar si le accesam asa cum putem.

Dar Bogdan Olteanu a gresit. Nu trebuie sa reactionezi asa la declaratiile unui ambasador. Si-a dat si el cu parerea. Poti sa-i spui sa-si vada de treaba lui, dar nu e normal sa il acuzi de coruptie. Pentru ca, acolo de unde vine el, sa finantezi un candidat ca sa te alegi cu un post nu e coruptie. E cutuma.

Norocul lui Bogdan Olteanu e ca problemele romanilor din Italia sunt mult prea grave ca sa nu ocupe zi de zi primele pagini ale ziarelor. Probabil ca iesirea lui nervoasa va fi uitata in cateva zile. Ar fi totusi bine ca pe viitor politicienii sa mai asculte si de consilieri. Si daca nu au consilieri, atunci sa-si cumpere. Asta e principalul rol al consilierilor - sa pondereze declaratiile sarite de pe orbita discursului politic normal.

3 comments:

Ghinea S. Bogdan-Andrei said...

De remarcat ar fi asocierea cu "Garcea si oltenii". Observam in cazul celor doua personaje principale, calvitia proeminenta... Lasand gluma, ambasadorul SUA a lansat un mic atac referitor la modificarea CP si CPP, lucru inadmisibil, dar nici reactiile lui Olteanu sau a lui Funar nu sunt mai inteligente...
Nu mai au pic de diplomatie in ei...

Povesti said...

Diplomatic, analitic, politic, Taubman nu a procedat corect. Daca era cu adevarat ingrijorat de calitatea legilor din Parlament - asa cum sant toti cetatenii din Romania care vor legi eficiente, corecte, drepte, democratice - ar fi organizat un workshop cu specialisti americani, europeni si romani. Greseala lui a fost si politica. Iar Olteanu a amendat-o, pentru ca a repetat critica subversiv-democratica pe care presedintele Basescu o aduce mereu Parlamentului, pentru ceea ce considera el ca a fost greseala unui singur vot, cel de suspendare.

bogdan.angheluta said...

Ai perfecta dreptate livv, insa reactia lui Bogdan Olteanu a fost disproportionata fata de comentariile lui Taubman. Trebuie si putin simt al diplomatiei.

Ecohelp.ro

Ecohelp.ro
Ecohelp.ro

bogdan angheluta

Tag-uri

Blogumulus by Roy Tanck and Amanda Fazani