Bogdan Angheluta

politica si marketing politic

Luăm la mişto Justiţia

Sa recapitulam.


Pe 9 demecembrie, Tudor Chiuariu anunta ca va demisiona, iar pe 10 decembrie trimite actul premierului Tariceanu. Pe 17 decembrie, Crin Antonescu, vicepresedinte al PNL, anunta ca Norica Nicolai a fost desemnata de BPC-ul partidului ca "urmasa" a lui Chiuariu la portofoliul justitiei. Basescu nu se arata prea incantat si refuza sa semneze decretul.

Intram in 2008. Fara ministru la Justitie.

Tariceanu il preseaza pe seful statului, atacand pasivitatea lui Basescu in fata unui subiect cu multe probleme. Basescu il invita pe Tariceanu la discutii, dar acesta refuza. Pe 11 ianuarie, Basescu emite un comunicat de presa prin care o ataca dur pe Norica Nicolai. "Faptele prezentate arată că incidentul cu încercarea de fraudare a votului din Senat arată obişnuinţa doamnei Nicolai de a dispreţui legea şi aplicarea ei".

Tariceanu sustine in continuare candidatura lui Nicolai, iar sambata cei doi se intalnesc la o vila de protocol. Aparent, fara nici un rezultat. Marti, insa, Tariceanu ii ofera Presedintelui solutia de urgenta, un ministru interimar. O solutie ceruta, cel mai probabil, chiar de Basescu. Teodor Melescanu preia inca un protofoliu (pe langa cel al MApN), fiind singurul jurist de profesie din guvernul Tariceanu II.

Avem, in sfarsit, ministru la Justitie.

Un stat cotat intre ultimele din Europa ca nivel al coruptiei isi permite sa nu aiba un ministru al Justitiei timp de 32 de zile. Sigur, ministru exista, dar demisionar. Exista, intotdeauna, varianta unui ministru apolitic. Dar cine isi permite, intr-un an electoral, sa promoveze oameni din afara partidului?

0 comments:

Ecohelp.ro

Ecohelp.ro
Ecohelp.ro

bogdan angheluta

Tag-uri

Blogumulus by Roy Tanck and Amanda Fazani