Bogdan Angheluta

politica si marketing politic

Europa ne iubeste asa cum suntem

Au mai ramas cateva zile pana la momentul zero al anului politic 2007. Pe 25 noiembrie o sa ne lamurim cine e mai simpatic, cine are mai multa priza la public, cine a fost imbracat cum trebuie la emisiunile din acest an. Sincer sa fiu, altceva nu prea cred ca are importanta. Sa facem un exercitiu de imaginatie: de ce un om simplu, sa spunem din sectorul 3, ii va da un vot candidatului PD si nu candidatului PNL? E simplu. Pentru ca nu-l suporta pe Tariceanu. Mergem mai departe. De ce ar da votul candidatului PNL, dar nu ar da votul candidatului PV (Partidul Verde)? E simplu. Pentru ca nu a auzit de PV. Iar daca a auzit de PV, cu siguranta ca habar n-are cu ce se mananca politicile PV.

Media decide cine ia voturi si cine nu. Cata lume stie ca salariul minim pe economie a crescut cu 70 % din 2004 si pana acum? Prea putini. Dar Basescu e mai simpatic decat Tariceanu. Si Basescu vrea sa votam cu PD. Cata lume stie ca PSD are cam cea mai serioasa lista de candidati? Prea putini. Dar Geoana a vrut sa-l dea jos pe Tariceanu, si Tariceanu e simpatic. Si mai e si PNL-ist. Asa ca votam cu PNL.

Media prezinta forma lucrurilor, dar nu si fondul. Am sa pun aici un link catre un articol foarte bun al lui Bogdan Ghinea, un articol despre cultura politica din Romania si lipsa ei desavarsita.
http://ghineabogdan.blogspot.com/2007/11/alegeri-i-cultur-politic.html

In rest, ce mai e de spus? Vom merge la vot (unii dintre noi, care mai cunoastem si fondul, ne vom si gandi inainte sa punem stampila pe buletin) si vom alege reprezentantii nostri in Europa. Poate ca nu ne plac, dar alte oferte nu avem. Oricum, haideti sa dam drumul la televizor, sigur a mai zis Cioroianu ceva intelept.

0 comments:

Ecohelp.ro

Ecohelp.ro
Ecohelp.ro

bogdan angheluta

Tag-uri

Blogumulus by Roy Tanck and Amanda Fazani