Bogdan Angheluta

politica si marketing politic

Strategii de campanie

Fiecare candidat pare sa aiba o strategie de campanie destul de bine pusa la punct. Basescu o are pe cea mai vizibila si simplu de inteles: isi leaga numele de un referendum anti-parlament menit sa-i aduca voturi via satisfactiei pe care o vor avea votantii atunci cand dau la cap sistemului ticalosit din Parlament. Nimic nou aici.

Antonescu incearca sa atace pe partea de online, lansand teasere si site-uri care ar trebui sa le reaminteasca alegatorilor cat de prost se traieste in Romania si cat de insuportabili sunt cei de la PD-L. Sa nu uitam insa ca pana acum un an liberalii au fost la putere.

Geoana adopta aceeasi strategie lipsita de succes, si anume transformarea lui intr-un lider carismatic si populist. Incearca asta de cativa ani, dar inca nu i-a iesit. Poate anul acesta, pe baza admiratiei tot mai putine de care se bucura Basescu, sa para intr-adevar ca manecile suflecate ale lui Geoana nu sunt pregatite de acasa.

Oprescu merge pe aceeasi idee de la locale: independentul care vrea sa ii curete pe toti. Poate ca ar tine cel mai bine ca idee de campanie, cu o singura precizare: independentul ar fi trebuit sa fie mai cunoscut prin tara.

Despre restul nu prea avem ce zice, pentru ca nu prea au o strategie de campanie. Este evident ca tango-ul se va dansa in trei, iar candidatii plasati sub locul patru sunt perfect constienti de asta.

Despre programul economic al fiecarui candidat o sa discutam ceva mai incolo.

0 comments:

Ecohelp.ro

Ecohelp.ro
Ecohelp.ro

bogdan angheluta

Tag-uri

Blogumulus by Roy Tanck and Amanda Fazani