Bogdan Angheluta

politica si marketing politic

Ne-am intors la vremurile cele bune

..la vremurile cele vechi si cele bune. Am vazut acum cateva zile la televizor o stire care m-a bulversat de-a dreptul. Se face ca autoritatile vor sa discute cu segmentul muncii pentru a coordona, intr-o oarecare masura, cerintele pietei cu numarul de absolventi de studii superioare. Bai baieti, asta nu suna a plan de-ala ceausist? Ce e cu voi? Maine-poimaine auzim ca si toti cei care termina o facultate o sa aiba un loc de munca si-o paine de mancat. Ei, aici treburile nu mai stau asa de simplu. Sa zicem ca le gasim alora de la stat, dar ce ne facem cu toti copii astia loviti de lene care fac o facultate de-aia la care te duci de trei ori si a treia oara iti iei diploma.. cu ei ce ne facem?

Spre urmare, iata ca spiritul egalitatii de sanse si a egalitatii in prostie ne bantuie si acum. Ce sa-i faci, intr-o societate in care sistemul de invatamant a ajuns un fel de scoala profesionala la care inveti sa dai tunuri si tepe, era de asteptat ca o mare parte a elitei noastre sa ramana fara locuri de munca. Nu ca pentru cei care se pricep n-ar exista locuri de munca, dar cand te lovesti de sute si mii de pseudo-intelectuali incepi sa-ti pui reale probleme daca sa mai dai banii pe un salariat de mana a cincea.

Sa speram totusi ca acele vremuri au trecut si ca ideile mai mult decat stupide ale celor care ne conduc isi vor gasi locul intr-un biblioraft etichetat mare si la vedere: "idei tampite, ca altele n-avem".

3 comments:

Anonymous said...

Ai absoluta dreptate, politicienii deseori se indreapta, vorba sondajelor, intr-o directie gresita. Intr-o piata care incurajeaza competitia nu prea isi gasesc locul aceste masuri cu iz de planificare. Evident ca problema este profunda, avand in vedere ca anual termina facultatea sute de absolventi precum cei descrisi mai sus cu pretentia de a gasi un job. Ce facem cu ei, in conditiile in care oamenii valorosi migreaza spre economii care sa le asigure un trai mai bun?

bogdan.angheluta said...

Traim intr-o societate care arata tot mai mult a jungla. Cei buni merg mai departe, cei mai putini buni stau pe loc si intr-un final dispar. Mie personal nu mi se pare asta o problema; problema e, asa cum ai remarcat si tu, lipsa de respect pentru cei buni.

Diana said...

Momentan nu sunt in tara si cred ca bine am facut ca am plecat. Vom vedea ce va fi cand ma intorc. Intr-adevar, in afara exista respect pentru performanta si rasplata ca atare. Ma gandesc absolut cu groaza ca va trebui sa revin si sa ma lupt cu "sistemul" de pile si imcompetenta. Este absolut pacat ca imaginea ne-o fac cei care ne conduc. Mi se zice mereu: Romania? coruptie, infractiuni, nepotism etc. Sper ca aceia care pleaca sa stie sa remedieze pe cat posibil perceptia asta...

Ecohelp.ro

Ecohelp.ro
Ecohelp.ro

bogdan angheluta

Tag-uri

Blogumulus by Roy Tanck and Amanda Fazani