Bogdan Angheluta

politica si marketing politic

Ora Pamantului a trecut. Incalzirea globala ramane

Multe lucruri frumoase s-au petrecut de Ora Pamantului. Institutiile importante ale Capitalei au stins lumina, iar la nivel national in peste 40 de orase s-au organizat actiuni intre 20:30 si 21:30.

Anul acesta s-a inregistrat si un record la nivel mondial: 126 de tari au participat, in mod oficial, la campania Earth Hour.

Per total, sunt multumit de modul in care campania a decurs. Mass-media a reactionat in general pozitiv, iar autoritatile locale au fost dispuse sa coopereze cu noi.

Atasez cateva poze pentru din seara evenimentului.

Am sa revin si cu imagini captate de la emisiunile televizate.










Ora Pamantului 2010

Peste 5 zile, sute de milioane de oameni din lumea intreaga sunt asteptati sa stinga luminile timp de o ora, intre 20:30 si 21:30. Ora Pamantului, eveniment lansat in 2007 in Australia, a ajuns in doar 3 ani unul dintre cele mai cunoscute semnale impotriva incalzirii globale.

Romania participa a treia oara la acest eveniment, avand ca varf de lance site-ul www.orapamantului.ro . Astfel, actiunile din Bucuresti se vor concentra in principal pe educatia celor mici in legatura cu incazirea globala si masurile pe care trebuie sa le luam cu totii, in mod responsabil. In celelalte zone ale tarii, partenerii miscarii Ora Pamantului vor organiza evenimente cu teme eco menite sa convinga cat mai multa lume sa ia parte la eveniment.

Dintre clipurile campaniei, acesta mi-a atras atentia:



Va invit sa participati si voi la acest eveniment, dar nu numai pe 27 martie, ci zi de zi.

S-a lansat Ecohelp.ro


De curand a avut loc lansarea blog-ului Ecohelp.ro, destinat celor care iubesc mediul si care isi doresc sa faca o diferenta in felul in care privim activitatile eco si in felul in care ne aducem fiecare contributia la ele.

Ecohelp.ro incepe cu articole din diferite domenii si sfaturi eco, avand ca planuri de viitor organizarea unor evenimente eco. Ecohelp.ro este parte a unui proiect de amploare ce isi propune, in urmatorii ani, sa devina principala sursa de informare asupra "alternativei eco".

Guvernul accelereaza asa-zisa reforma a sistemului de invatamant

Guvernul isi intra in drepturi si taie 15000 de locuri din invatamant. Reforma sistemului bugetar incepe, deci, din zona care a produs unele dintre cele mai aprigi discutii anul acesta: invatamantul preuniversitar.

Si cum putea sa fie oficializata decizia,daca nu printr-o ordonanta de urgenta? Astfel, guvernul Boc incepe sa isi faca prieteni pentru 2010.

Avem guvern

Acelasi guvern,dar macar il avem.

Raportul OSCE din doua perspective

Ieri, OSCE a publicat un raport despre alegerile din Romania, in care se prezenta o linie generala corecta insa cu o serie de iregularitati ce trebuie verificate.

Iata cum au prezentat Realitatea, pe de-o parte, si Antena 3, pe de-alta parte, stirea:





Concluziile le trageti singur (desi v-ati fi asteptat sa fie cam aceeasi stire, nu?).

3 dimineata

E 3 dimineata si inca nu stim cine se crede mai Presedinte decat celalalt. PD-L a scos, la numararea paralela, un scor de 50,14% pentru Basescu. Mai adaugam aici ce mai scot de la cele 80-90 de sectii din diaspora si probabil ajungem pe la un 50,20%.

Din alta directie, Hrebenciuc anunta 50,8% pentru Geoana, in scadere fata de ce anuntase acum o ora. Oricum, ei mai au vreo 9.000 de sectii de numarat. Trebuie deci sa mai avem rabdare.

Cei mai optimisti sunt liberalii, desi n-am inteles de ce aveau si ei nevoie sa numere voturile in paralel. Ei il dau pe Geoana mai bine decat propriul partid, pe la 51,4%.

Lasand asta la o parte, un lucru iese in evidenta: Basescu a castigat la Sibiu cu peste 60% ! Ce ar trebui inteles de aici? Ca nici sibienii n-au incredere in propriul lor primar "instalat"Prim-ministru?

Sau poate Johannis e atat de bun ca primar, incat n-au vrut sa-l piarda...

Cine sa fie?


Indiferent cine iese Presedinte, un lucru poate fi clar extras: de data asta, fiecare vot a contat. Poate chiar mai mult decat in 2004. Si asta ar trebui sa fie o lectie pentru toti cei care asteapta de acasa, de pe canapea, rezultatele doar ca sa se poata arata dupa aceea nemultumiti.

Indiferent daca iese sau nu Presedinte, Geoana a facut o figura extrem de slaba. A avut in spate cel putin doua aparate de partid, a avut sustinerea tuturor fortelor politice importante din Romania (in afara de PDL, evident) si nu a putut obtine o victorie care i-ar fi fost la mana oricarui alt candidat. Ganditi-va cum ar fi aratat dezbaterea de joi daca in locul lui Geoana era Antonescu...


Indiferent de scor, eu sunt insa dezamagit de rezultatul din Bucuresti. Si nu pentru ca tineam neaparat sa castige Basescu ca si persoana, ci pentru prima victorie a stangii in Bucuresti noteaza si moartea oricarei logici ideologice. Alegerile din 2009 au aratat ca bucurestenii voteaza mai mult pe sindromul de turma si mai putin pe o logica a idelogiei care parea infipta in randul unui oras capitalist. Dezamagitor.

Ecohelp.ro

Ecohelp.ro
Ecohelp.ro

bogdan angheluta

Tag-uri

Blogumulus by Roy Tanck and Amanda Fazani